Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Glossy Readings – Remember Me? Sophie Kinsella 

Glossy Readings – Remember Me? Sophie Kinsella 

Dec 17
Glossy Readings – Remember Me? Sophie Kinsella 

Uitasem ca am citit-o si pe asta, acum vreo doua sau trei saptamani, cred. Se potriveste, ca si cartea lui Sophie Kinsella se bazeaza pe amnezie.

Lexi se trezeste la spital si nu se recunoaste. Ea se tinea minte drept o tipa oarecare, cu probleme si complexe – constata ca e, de fapt, bogata, frumoasa, desteapta, are o pozitie excelenta la job si e maritata cu un bogat-frumos-destept. Dupa un accident, si-a pierdut memoria ultimilor trei ani, exact perioada in care s-a transformat din ratata in realizata. Afla, incetul cu incetul, si ce a pierdut. Cu povestea de amor ideala, adica ala bun e non-conformistul, nu perfect-adaptatul.

 Remember me? Sophie Kinsella 
Remember me? Sophie Kinsella 

Nicio strambatura de nas dinspre partea mea, am citit-o repede-repede, intr-o noapte in care de fapt supraeul meu ar fi vrut sa citeasca o capodopera cu mize mari. Cred ca devin fan chick-lit, ceea ce ma bucura nespus, n-am nici un chef sa ma lipsesc de bucuriile pe care i le aduce omului un gen comercial. Exagerez un pic, n-o sa ma apuc de infulecat chick-lit-uri, cum nu m-am apucat de fantasy-uri dupa Harry Potter si nici de horror-uri dupa Stephen King. Ma calmeaza sa descopar ca-mi plac carti de genul de infulecat rapid, e semn bun, nu risc sa ma transform intr-o snoaba culturala.

Mi-a placut mai mult, in orice caz, decat Umbra vantului, tocmai pentru ca n-are fitele cu lumina piezisa printre norii vinetii, n-are personaje lesinate dupa mirosul cartilor vechi, n-are drame tenebroase – e o carte light, simpatica si m-a binedispus. Daca e sa aleg, prefer romanele de consum cu personaje care nu seamana cu alea din capodopere si care n-au probleme metafizice. Si imi mai place sa ma intreb ce-as vrea eu sa descopar ca s-a schimbat in viata mea asa, la o amnezie. As vrea sa constat ca am 5 kile sub greutatea ideala – dar n-as vrea deloc, deloc, deloc sa constat ca am devenit obsedata de jogging la 6 dimineata! As vrea (cum sa nu?) sa scrie ceva extraordinar de colosal de important pe cartile mele de vizita – dar in nici un caz, pentru nimic in lume n-as vrea sa deschid agenda si sa vad ca mi-au ramas doar 6 ore de somn pe noapte si ca nu-mi mai pot permite nici un puiul de somn de dupa-masa! (Ce oroare!) Si stiu eu ce-as mai vrea, da’ nu zic.

Idealul ar fi, cumva, sa traiesti inca o viata, una paralela, dar intr-un fel de coma – adica sa faci joggingul necesar ca sa arati ca un manechin, cu conditia sa nu tii minte! Sa uiti ca ai transpirat si te-ai chinuit si ai murit de foame, sa-ti amintesti doar rezultatele – n-ar fi frumos? Ar fi ca si cum altcineva a alergat pentru tine, in timp ce tu dormeai ca boierul. Asta da succes in viata! Altfel, tot respectul pentru ambitiosi, pentru sacrificiile si eforturile pe care le-au facut ca sa ajunga acolo unde sunt, in top, pe culme, la inaltime… Uf, ca iar ma ia somnul. N-o sa alerg in vecii vecilor, amin, la 6 dimineata, asta e clar.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>