Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Diminetile Anei Alexe

Diminetile Anei Alexe

Apr 12
Ovidiu Buta
A fost prima duminica din an cu cer limpede si aer curat. Pe terasa de la Intro Ana Alexe si-a intins, la fel cum procedezi cu rufele pe care le scoti la uscat, colectia pentru primavara-vara: haine racoroase si largi, mirosind la randul lor a curat, a apa de rau sau, pentru citadinii inversunati cum sunt si eu, a oras spalat de ploaie. O curatenie arhaica, aproape nefireasca in peisajul nostru cotidian.

In mod sigur Ana Alexe este cel mai interesant creator al momentului. De o discretie absoluta si cu o viata mondena apropiata de „0”, ea pare desprinsa din acea perioada in care designerul prefera sa vorbeasca doar prin hainele pe care le gandea, decat prin actiunile pe care le intreprindea.

Timpul ei se consuma, in cea mai mare parte, pe ceea ce creeaza, iar acest lucru se simte in toate detaliile. Conceptul fiecarei colectii este ajustat milimetric, intors pe toate fetele, de o frapanta simplitate, dar la care se ajunge doar cu munca si timp, epurand din el tot balastul si facilul preferat de majoritatea celor care  fac moda. Executia suprinde prin rigurozitate, dar si printr-un practic surprinzator, mai ales ca el vine de la cineva care pare ca pluteste si nu ca paseste pe acelasi caldaram murdar al orasului ca noi toti.

„Silence” este o colectie ca o gura de aer proaspat, gandita in primul rand sa isi bucure purtatorul prin  materialele care dezmiarda pielea si croiul lejer. Broderiile albe, „rupte” direct de pe pernele strabunicilor,  si imprimeurile te ajuta la randul lor sa descifrezi povestea unei colectii „slow fashion”. Marea realizarea a Anei este ca te face sa te opresti din nou si din nou in fata hainei, sa iti aloci mai mult timp decat faci de obicei atunci cand iti cumperi ceva nou, sa incerci sa descoperi ce si-a dorit creatorul sa iti spuna sau sa te invete. Iar lectia ei, chiar daca la prima vedere pare simpla, este impresionant de puternica:  savureaza, simte, intelege si redescopera lucrurile care te inconjoara.

Schimba tempoul, dar si unghiul din care privesti lucrurile.

Flyer Ana Alexe - Silence

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>