Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Lectii despre moda

Lectii despre moda

Mar 28
Ovidiu Buta sursa: Dialog Textil
„Uite ce eticheta frumoasa are jacheta asta!”, exclama, entuziasmat, un amic pus pe cheltuit, in fata unei jachete barbatesti scoasa la vanzare in „cel mai nou magazin al designerilor romani”. „Da, dragul meu, dar uite in ce hal sunt finisate butonierele…” Peste drum, lumea sta la coada la H&M, iar cele doua povesti, puse in oglinda, imi aduc din nou in minte cateva dintre lucrurile pe care multi dintre designerii nostri fie le ignora, fie chiar nu le cunosc.

Lectia numarul 1

Eticheta de designer, cusuta frumos pe orice creatie a acestuia, ar trebui (subliniez, ar trebui!) sa functioneze si ca o garantie a calitatii produsului. Nu conteaza doar ideea creativa si felul in care a fost ea tradusa in vestimentatie, ci si cum a fost ales materialul, croita tinuta si finisajul acesteia. Am trecut de ceva timp de perioada in care cumparam doar o bucatica de material textil imprimat cu un nume ametitor din lumea modei. Am depasit momentul in care cineva iti spunea „ce YSL frumos porti”, ajungand, astazi, ca aceeasi persoana sa constate, cu admiratie, „ce rochie frumoasa/frumos croita/interesanta porti”.

Totul se schimba in jurul nostru, iar designerul ar trebui sa fie primul care sa se muleze pe noile tendinte. El trebuie sa se uite si in curtea vecinului, dar si in ograda lui couture, cu un ochi mult mai critic. Sa invete sa isi asculte mai atent clientii si sa isi aleaga cu mai multa grija felul in care se vinde publicului. Si, cel mai important, sa livreze ceea ce promite. Altfel, risca sa dispara mai repede decat a aparut.
Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>