Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Migratia din virtual

Migratia din virtual

Sep 30
Liana Martin
 
Desi are in spate o istorie scurta, lumea virtuala isi are deja identitatea bine conturata si, evident, pusa sub lupa de catre cercetatorii lumii moderne. De la psihologi si sociologi pana la analisti economici si oameni de marketing, toate genurile de activitati din real isi gasesc sub o forma sau alta corespondentul in virtual. Virtualul a devenit mediu de socializare, dar si teren perfect pentru cele mai noi tipuri de afaceri. Un studiu al evolutiei lui (www.wired.com) arata o crestere a ponderii sectiunii video in defavoarea web-ului, marcand directia catre care se indreapta atentia utilizatorilor de net, in fapt realitatea alegerii mult mai facile a vizualului in detrimentul informatiei scrise.

Cum resimte lumea modei acest fenomen? Rezultatele sunt evidente intr-un mod mai special in lumea modei romanesti. Aici gasim totul sub o forma extrem de interesanta, ca de obicei. Site-urile, care acum cativa ani au fost asaltate de toti cei dornici de informatie de calitate, se regasesc acum intr-o situatie destul de dificila de a se reinventa intr-un stil mai accesibil, pentru a face

fata unui fenomen de migrare catre o zona in care comunicarea si socializarea se impletesc sub auspiciile unei aparente familiaritati.

Ce se intampla de fapt? Lumea printului clasic se afla in deriva, afectata fiind de criza si de prezenta din ce in ce mai agresiva a online-ului. Numai ca online-ul isi are existenta intr-o continua transformare. Daca informatia de calitate isi muta sediul in virtual, aici se trezeste amenintata in insasi existenta ei de catre dorinta arzatoare si generala de comunicare. Toti suntem experti, toti cunoastem, toti simtim nevoia sa ne exprimam si mai ales noi toti romanii, noi specialistii in tot si in toate. Un nou exibitionism, de data aceasta virtual, in care toti vrem se ne expunem. De la viata sociala pana la viata privata totul se deschide prin fereastra internetului catre intreaga lume. Toti dorim sa aratam tot, de la cunostinte si preferinte pana la opinii si solutii, un intreg arsenal de manifestari pe care site-urile clasice insa nu il permit. Si-atunci intra in joc lumea atat de fascinanta a site-urilor de socializare. Atentia celor care pana nu demult se numeau cititori fideli se muta in zona de interactiune a mult mai modernelor si mai atragatoarelor Facebook, Twitter si altora de gen. Migram!

Estimarile CISCO

Si mai ales migram pentru ca de la a citi cuvantul greu al unor oameni de specialitate la a fi in “legatura directa” cu acei oameni de specialitate nu e decat un pas si inca unul foarte mic, daca e in virtual. Decat sa citesti ce are de spus vedeta domeniului, mai bine sa ii pui un “comment” sau un “like” la profil. Te simti mai bine, mai aproape, mai real, mai important! Interactionezi! Chiar mai mult, devii si tu vedeta, tu, cel pe care nu il stia nimeni, a carui existenta nici macar nu a banuit-o lumea asta atat de atragatoare a specialistilor. Si comunici! Atragi atentia, ajungi in inima lucrurilor, “iti dai cu parerea”, devii cineva! Stii, sunt prieten cu X pe FB? M-ai vazut? I-am spus-o in fata ca nu-mi convine ce face! Eu sunt eroul zilei!

O rasturnare de situatii si de valori care da nastere la noi manifestari intr-o lume si asa aflata in suferinta. Suntem in fata unui fenomen de amestecare, un fel de balacareala cu vedetele, in care iau nastere direct si ultra-rapid cele 5 minute de celebritate. Si asta pentru ca suntem prin definitie o natie de vedete. Stam la un taifas modern, servim o cafea virtuala, ne salutam vedeta preferata. Ce poate fi mai atragator decat un hello spus “in fata” celui pe care l-ai visat de o vesnicie, ale carui cuvinte le-ai sorbit cu o pofta nebuna? Acum esti acolo, langa el, il “atingi”. Cu siguranta iti va transfera din gloria lui si tie, anonimul. Si brusc devenim toti experti, toti specialisti in domeniu, toti stim sa scriem. Ne lansam toti in aceasta fascinanta lume a modei, pentru ca despre ea se stie ca vorbim, devenind toti critici, toti stilisti, toti vedete.

Si toti ne dorim sa imortalizam firavul moment de glorie cu VIPpass-ul in dinti, lansand generos sentinte obscene cu pretentii de scrieri valoroase, profitand de orice fisura care ia nastere in sistem. 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>