Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
The original fake city

The original fake city

Iul 12
 Ovidiu Buta sursa: Dialog Textil

 

In Turcia falsurile se impart in doua: fake si original fake. Copia cea mai apropiata de realitate intra in a doua categorie.

Aceasi poveste am intalnit-o si in China unde orice a fost inventat, a fost la un moment dat si copiat. De la genti la automobile si de la medicamente la prezervative, totul a capatat o noua viata, pastrand insa suficient de mult din vechea forma.

Cea mai mare piata de falsuri am gasit-o in Beijing, iar a doua, ca marime, in Shanghai. Din ambele poti cumpara cel mai dorit model de la Hermes, mini IPhones (!) sau pantofi Laboutin. Orice este IN este si IN aceste piete. Este o industrie considearata ilegala dar tolerata cu gratie de catre aprigul guvern chinez.

Falsul chinezesc nu se opreste doar la ceea ce apare prin paginile revistei Vogue. Chiar si curvele au profiluri false, fast food-urile iti servesc CibMac, iar vodca Absolut face ravagii. La propriu. Falsul face parte din viata cotidiana a omului care viseaza la lucruri fara de care crede ca nu poate trai, dar pe care nu si-le permite sau, doar, nu vrea sa le plateasca.

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>