Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Oianu is not cool

Oianu is not cool

Iun 24
 Ovidiu Buta sursa: Dialog Textil

 

Oianu stie sa faca rochii. Le face de cand il stiu si le face la fel: tip sac. O forma practica, usor vandabila  care,  cu putina fantezie si cateva accesorii,  poate capata noi si noi forme. Este o formula comerciala care inca functioneaza si atunci merita sa fie dusa mai departe. Este o adevarata performanta sa vinzi la infinit un singur lucru, cum face, pentru un alt target si pe alt meridian, si A&F. Interesant de urmarit este cum procedeaza Oianu astfel incat, atunci cand pleci dupa un show de al lui , sa ai  totusi senzatia de ceva nou, de care nu te poti lipsi. Mecanismul firesc al modei, nu? 

Noua colectie Oianu a fost formata, firesc, doar din rochii. Aceeasi forma dar si aceeasi preocupare, destul de rara pe la noi, fata de materiale. Nou a fost in schimb "conceptul", un termen, la randul lui, la moda. "Not cool" este noul "cool" crede designerul, iar aici trebuie sa admit ca a intuit perfect un fenomen. 

Intr-o  tara de oameni "cool", cu papion la gat si batistuta in buzunarul de la sacou, cu pantaloni mulati pe funduri mari, cu fete imbracate boho-chic, porno chic sau no brain chic, cu party-uri in care se consuma seminte ascunse in posetele Chanel si se discuta despre Louboutin  (dar se uita de pedichiura),  a nu fi cool a devenit  moda, fronda, statement etc. A nu fi cool inseamna sa fii altfel decat majoritatea dar pentru asta ai nevoie si de o uniforma care sa semnalizeze de la distanta faptul ca ai ales sa faci parte dintr-o minoritate, cu toate riscurile pe care le implica o astfel de alegere.

Toata punerea in scena, mai putin colectia, a marjat pe aceasta idee. Fiecare element a fost ales si gandit sa fie contra curentului general: muzica (senzationala), coregrafia, montajul video, stylingul, locatia, chiar si sponsorii. In schimb colectia a vorbit destul de putin despre acest lucru.

"Not cool" nu a fost deloc la fel de radicala ca si ideea pe care s-a brodat toata povestea. A fost in schimb o colectie in care designerul s-a mai reinventat putin, a mers putin mai departe decat in colectiile anterioare,  devenind mult mai interesat de volume si de cum pot fi ele obtinute, de felul in care arata o rochie atat static, cat si in miscare.

A fost doar o noua declaratie de dragoste a unui designer fata de rochiile pe care le face si fata de cele care le poarta.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>