Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ce este de fapt moda online?

Ce este de fapt moda online?

Mar 13
octaviancoifan.blogspot.com

Asa cum orasele de odinioara sunt impanzite azi cu o multitudine de reclame luminoase imbietoare, tot asa Internetul a devenit un amestec in care granita dintre continut si reclama e foarte fina. In urma cu ceva ani blogurile pareau un fel de alternativa la revistele „oficiale” si ar fi inspirat mai multa incredere. In 2010 m-am convins definitiv. Cu foarte mici exceptii, blogurile internationale (moda, beauty, lux) sunt cu totul altceva iar fenomenul este passé.

Cu ocazia Paris Fashion Week am facut un mic exercitiu. Am luat un nume de designer la intimplare si am studiat evolutia informatiilor pe internet.

Informatia si furnizarea ei au fost inlocuite cu o vasta retea de reciclare in care sunt implicate reviste, agentii de presa, ziare, bloguri, forumuri. Daca un nume iti da pe google cca 10000 de rezultate (recente) este uimitor sa vezi cum peste 95% spun de fapt acelasi lucru.
La un moment dat mi-am pus speranta ca blogurile de moda internationale sunt altceva decat o adunatura de fete galagioase imbracate aiurea care doresc sa fie bagate in seama (pentru ca nu ar avea succes la baieti?) si implicit sa beneficieze din asta. Nu mai vorbesc de cazurile in care apar experti peste noapte care beneficiaza de efectul dublu al expunerii si paravanul necunoasterii de catre ceilalti.

Totul insa functioneaza perfect cand esti o marca renumita si este uimitor cat de mult poate face o invitatie sau un cadou de presa ca sa nu mai vorbesc de „asocierea” cu o revista in „mangementul” integritatii.

Am urmarit in paralel cateva show-uri in Paris si am fost curios de urmatoarele lucruri:
– daca altii pot vedea mai mult decat ce scrie in mapa de presa
– daca exista spirit critic bazat pe o cultura a modei
– daca vedem aceleasi lucruri bune sau proaste (când sunt evidente)
– daca unii chiar merg la prezentari sau doar recicleaza informatia de pe net
– cine posteaza pe twitter, de unde si de ce
– ce anume dezvaluie stilul de prezentare din articol (conteaza mai mult ca am fost, m-am vazut cu X si Y important sau conteaza strict ceea ce am vazut)

Citeste continuarea si maine!
Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>