Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ce este de fapt moda online? Partea I

Ce este de fapt moda online? Partea I

Mar 14
   octaviancoifan.blogspot.com
 
Problema a inceput de fapt cu mai mult timp in urma atunci cand blogurile au inceput sa devina "importante". Traficul (relevant in reclame si "notorietate") a generat un fel de goana in detrimentul continutului. Atunci cand blogul nu e altceva decat un fel de revista (mai sumara, incompleta si mai amator facuta) de ce sa nu vizitezi revistele unde ai totul?
Acum cativa ani marile nume din moda nu controlau internetul, azi insa aceasta mediere este pe cale de disparitie. Intrebarea e simpla: cine mai are nevoie de bloguri in 2010? Am impresia ca asistam la sfarsitul unei epoci. Revistele online au devenit mai "friendly", mai

umane si mai interactive, marcile s-au lansat ca adevarate studiouri multimedia, si in final ambele si-au atins scopul – acela de a concentra mai multi oameni in jur si a le transmite propriul mesaj. Daca in viata de zi cu zi ajungi sa-l cunosti pe cel de langa si ce hram poarta, de ce pe internet sa fie altfel? 

Initial, atunci cand blogurile au aparut, MODA ducea lipsa de un fel de osatura si referinte clare pentru consumatorul de rand. Nu era haotica dar nici puternica la nivel global.

Pe masura ce blogurile s-au inmultit, calitatea si valoarea lor individuala a scazut (cu mici exceptii) in schimb a crescut valoarea de referinta a câtorva mari site-uri si implicit a marcilor/designerilor prezentati.

Anul acesta prezenta la show-uri a unei minore blogger (odios imbracata) in acelasi rand cu Anna Wintour a starnit reactii ciudate. Diferenta e insa enorma. Wintour face parte dintr-un sistem in timp ce altii sunt curiozitati pasagere, un fel de maimute pentru a anima atmosfera. Din când in când si la nivel de articole apar asemenea personaje al caror rol e de a spune (critica) ceea ce altii nu isi permit pentru a nu-si sifona imaginea sau relatiile. Ordinea fireasca a lucrurilor functioneaza mai bine ca niciodata iar acest lucru se va vedea mai bine peste cativa ani. Cand privim in trecut avem tendinta de a ne intreba asupra rolurilor – ce a adus X in moda? Tot asa ne vom intreba poate ce au adus unele bloguri, in afara de a fi simple canale de distributie a informatiei la telecomanda Internet? Sau, ce mi-a adus blogul X in afara de faptul ca el e o pura trambulina de promovare pentru autor care se catara pe toate "relatiile" virtuale pentru a ajunge in lumea "reala" acolo unde doreste?

Citeste partea a III-a in editia de luni!

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>