Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
So American!

So American!

Feb 11
Jessica Biel pe coperta Vogue SUA feb 2010

 

Vantul schimbarii bate si prin cladirea Conde Nast din New York. "Sophisticated", "uber cool", "lift it up" si alte expresii candva la moda prin birourile Vogue USA  au fost interzise  pana la trecerea recesiunii. D-na Wintour, probabil influentata si de noua compozitie a primului rand, bloggeri extrem de tineri sau doar cu botox in exces, a decis ca noua coperta a revistei pe care (inca) o conduce sa fie mult mai prietenoasa, simpla si foarte "americana".

In moda, "foarte american" inseamna doua lucruri: fie minimalismul lui Calvin Klein, dar din perioada in care Calvin chiar statea la planseta de desen iar Brooke Shields era starul absolut al campaniilor lui, sau Ralph Lauren. Discutand cu un coleg de la birourile de acolo am ramas surprins ca in aceasta expresie nu este cuprinsa si Donna Karan, in definitiv unul dintre cele mai importante simboluri  ale modei americane. Dar, se pare ca ea a fost scoasa din ecuatie tocmai pentru ca, la un moment dat, a acordat o mai mare importanta esteticului in detrimentul practicului. Iar o astfel de crima contra unei intregi filozofii – in ultima instanta – de viata, nu putea fi trecuta cu vederea asa de usor de sistem. 

Revenind la coperta editiei de februarie, unde Jessica Biel este naturaletea personificata, nu pot sa nu remarc ca actrita, stilizata de Grace Coddington, propune cu eleganta o combinatie considerata de toate ghidurile de stil ca fiind un faux-pas: denim on denim. In mod sigur este o reminescenta a modei anilor ’80 dar, cata vreme nu a prins nici macar in sezoanele trecute, cand toata lumea fredona la unison "Like a Virgin", ma intreb de ce o revista atat de influenta o scoate din nou la inaintare.

Explicatii? Reactii?

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>