Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ne grabim prea repede

Ne grabim prea repede

Feb 26
Ovidiu Buta sursa: Dialog Textil

"Un asemenea eveniment (licitatia Chanel-n.n)  ne arata ca Moda online este o utopie prin simplul motiv ca pe Internet nu poti intoarce hainele pe dos si nu te poti amuza vazand finisajele de pe interior. Eu insa am luat taioarele create de Coco si le-am rasucit pe toate partile. Cu ocazia asta am descoperit cateva detalii de o banalitate surprinzatoare la care nu m-am gandit niciodata dar care reflecta perfect notiunea de "functional". Cateva lectii exemplare de  moda care m-au facut fericit." scria ieri Octavian.

Am fost destul de sceptic la toata aceasta "virtualizare" a Modei. Show-uri live si e-commerce, ambele  suna bine si pot ajuta o industrie care se clatina.  Dar parca ardem prea multe etape, tragem prea repede concluzii (categorice, of course) si uitam sa ne oprim si sa ne intrebam daca nu care cumva ceva este in neregula.

Cand am pierdut necesitatea de a atinge o haina? De o a simti cum te imbraca? Cum aluneca mainile in buzunarele captusite cu matase?

Cati dintre cei care astazi judeca moda au vazut-o mai departe de ecranele computerelor lor? Cati au experimentat

acel moment electric care marcheaza inceperea unui show de moda? Cati au aplaudat fericiti un show bun?

"Virtualizarea" modei este buna doar daca, inainte de a o lansa in www, ai experimentat si actul original. Un lucru pe care ar trebui sa il inteleaga, in regim de urgenta,  toti cei care se auto-erijeaza in interfata dintre Moda si Eu. Daca lucrurile vor continua ca pana acum  vom asista la transformarea Modei intr-un corp strain, inert, o anomalie aruncata in viata noastra prin ecranele computerelor. Se vor rupe toate acele fire invizibile care ne leaga de o haina pe care, poate ca nu ai realizat, dar o experimentezi atat vizual, cat si tactil.  "God is in details" ne place sa spunem dar ceea ce pierdem acum sunt chiar detaliile.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>