Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ego Escape de Alexandru Ciucu – colectie 2010

Ego Escape de Alexandru Ciucu – colectie 2010

Feb 13
   octaviancoifan.blogspot.com
 
Undeva intre Ferentari si Bollywod, colectia Ego Escape de Alexandru Ciucu ne poarta intr-o zona de o sinistra opulenta in care cromatica reflecta oarecum atmosfera luxurianta in care isi face de cap Palarierul Nebun din filmul lui Tim Burton.

Pentru moment m-am "simtit" la Casa Vernescu si alte casinouri din România unde arhitectura veche de calitate e combinata cu fanfaronada "new money" intr-un decor haotic dar impresionant pentru ochiul unui "copil" care nu cunoaste stilurile arhitecturale. "Niciodata nu este prea mult" la Bucuresti unde Casa Poporului troneaza drept suprem exemplu. Iata ca materialele stralucitoare, cu

texturi bogate sau schimbatoare si motive decorative grele, se combina intr-un dezmat – lucios pe lucios pe si mai stralucitor cu imprimeu la mijloc. Ne aflam in plin Bizant si ne putem imagina sclipirea din ochii femeilor atunci cand negustorii fanarioti aduceau de la Istanbul ultimele tesaturi. Alexandru Ciucu se joaca de-a moda asemenea unui copil cu o cutie imensa de bomboane de ciocolata in fata. Dupa un exercitiu de combinari de materiale pe o forma de baza (styling nu e sinonim cu a avea stil) ajungem la o incercare de design intr-o suita "suprarealista".
 
Un exercitiu extrem de pueril care repeta acelasi pattern de gandire al debutantilor care nu deseneaza prea bine – schimbarea de material la partile tiparului, eliminarea unei parti din tipar sau folosirea echerului la 45 de grade, curbele decorative spirala. 
 
Curios, dar acest joc cu tafturi si matasuri de diverse culori imi aminteste de primele colectii Dinasty dar si de textilele de decoratiuni interioare (perne, draperii, etc) din noile resedinte.
Am aflat recent ca Alexandru Ciucu a primit o diploma de "furnizor oficial al casei regale". O povara deloc usoara. Din start se impune a reflecta la ceea ce ar putea insemna eleganta Casei Regale in 2010 intr-o Republica dar si ceea ce oamenii se asteapta din aceasta asociere. Cum cele doua evenimente sunt mult prea apropiate (diploma si show-ul) imi este greu sa nu le asociez si sa ma intreb de ce oare designerul ne-a plimbat pe "drumul matasii" in atâtea zone exotice ca in filmul The Fall. Cadere sau plecarea capului in fata modei "otomane"?. Nu il invidiez pe Alexandru Ciucu intrucat s-a plasat intr-o zona foarte dificila – cea a prestigiului elegantei si cea a regalitatii, simbol al unei bunastari de odinioara pentru multi români.

Pentru mine insa niciuna nu rimeaza in 2010 cu fanfaronada epatanta care a debutat in anii 90 cu stilul Versace iar acum, cand meandrele de ipsos si Meduza au picat, a ramas doar taft si moft.

EgoEscape – atunci cand eul scapa de sub control unde ajungem oare? Prin titlul colectiei a dorit oare Alexandru Ciucu sa ne destainuie ca de fapt acesta este EL si universul lui atunci cand evadeaza din rigorile elegantei si ale designului?  Finalul colectiei poarta declaratia de dragoste pentru Moda scrisa pe cuburile negre. Ii doresc din tot sufletul ca amorul sa fie reciproc.

 
Imagini colectie la Alex Buruntia
Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>