Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Uniforme noi pentru Armata

Uniforme noi pentru Armata

Noi 04
  octaviancoifan.blogspot.com
 
Uniformele Armatei (dar si cele ale Politiei, Jandarmilor, etc) romane arata jalnic. Comparat cu alte uniforme din Europa (de ex. Italia si Franta) designul si croiul romanesc au lasat mereu de dorit in ultimul timp. Daca in alte tari uniformele (nu doar cele de parada) sunt un adevarat spectacol vizual care impresioneaza prin proportii, detalii sau alegerea culorilor, in Romania nu a fost asa. Concepute de persoane fara simt estetic si adesea realizate prin binecunoscutul sistem autohton, in acest domeniu nu ne putem lauda. Chiar si reprezentarile din film (vezi serialul Aniela) sunt aproximative si caraghioase. 
Iata insa ca o stire de azi de pe EVZ anunta o schimbare:

"Ministerul Apararii Nationale (MapN) vrea sa schimbe uniformele militarilor in urmatorii doi ani. O echipa a ministerului a inceput sa colinde garnizoanele din tara cu o expozitie de 17 modele pe care le prezinta militarilor. Opiniile acestora vor fi luate in calcul pe baza unor chestionare la care vor raspunde. Dintre cele 17 modele vor fi alese doar 3 tipuri de uniforme."

Din pacate nu am reusit se vad imagini si sper ca aceasta decizie sa nu fie doar un nou "deal" de criza pentru baietii inteligenti. Ar fi interesant de vazut ce propuneri ar avea designerii pentru niste uniforme noi, un domeniu in care in alte tari au avut mereu un cuvant de spus.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>