Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Aha! Scoala romaneasca …

Aha! Scoala romaneasca …

Iul 20
Ovidiu Buta

…care nu prea mai seamana a scoala. Iar principalul motiv este lipsa de bransare la realitate. Studentii de la moda ar trebui sa fie pregatiti pentru a da piept cu un sistem deja format, cu reguli fixe, cu o ierarhie pe care nu o poti ignora, oricat de mult ne-am dori noi. Moda nu este democratica! Nu ofera – si nici nu trebuie sa faca acest lucru – drepturi egale la nemurire.

Dar scoala poate sa iti ofere un kit cu ajutorul caruia sa te descurci mai usor. Trebuie sa te invete, inca din primul an, ca simplul fapt ca ai fost acceptat sa studiezi acest subiect nu te transforma automat in designer. Niciodata!!! Piata este cea care decide cine rezista si cine nu. Piata si regulile ei stricte: vinzi existi, nu vinzi nu existi! 

Trecand peste experimentele artistice, importante e drept, orice student trebuie adus cu picioarele pe pamant. Ii trebuie un ghid de “how to do it”, in genul blamatelor ghiduri pentru tonti, care sa contina regulile de baza ale creatiei, dar si ale sistemului.

Din pacate ultimele generatii sufera de o autosuficienta inexplicabila cata vreme nu isi gasesc locul pe piata, nu stiu cum sa comunice si nu inteleg in ce directie se indreapta moda. Iar acest lucru se intampla pentru ca nimeni nu vrea sa accepte ca scoala uita sa predea tocmai aceste aspecte fundamentale ale modei moderne.

Stiti voi, definitia modei este “ceva ce se va demoda si trebuie inlocuit cu ceva proaspat”.

Dar in cazul scolilor de moda “proaspat” lipseste din ecuatie…

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>