Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Casa fara pereti

Casa fara pereti

Iul 21
Casa fara pereti
 
Un cuplu iesit la pensie, un stil de viata aparent excentric si o suma cocheta de bani. Rezultatul? "Casa fara pereti"- cea mai interesanta si neobisnuita casa pe care Ovidiu Buta a intalnit-o in calatoriile sale.

Ca si vestimentatia, casa ("cochilia omului", cum inspirat o numea Adina Nanu) ne reprezinta si vorbeste despre noi chiar mai mult decat ne-am dori cateodata. Am realizat acest lucru la Acapulco, dupa ce am trecut de usa din sticla a "casei fara pereti".
Proprietarii ei nu sunt oameni vorbareti si refuza din start sa discute despre ei sau viata lor. Prefera sa lase casa pe care au construit-o in urma cu 15 ani sa faca acest lucru. Iar spatiile albe si generoase denota o filozofie de viata aparent simpla, lipsita de complicatii. Totul este drept, curat si simplu. Alb, gri si crem. Intreaga casa pare o prelungire fireasca a unei stanci incarcate de vegetatie. Un capriciu arhitectural, care reprezinta un vis de o viata devenit realitate.

Atunci cand au inceput sa lucreze la constructia casei, proprietarii au procedat invers decat

suntem noi obisnuiti. Au pastrat in primul rand copacii tropicali si au construit casa in jurul lor, reusind astfel sa faca din natura o parte integranta a vietii lor cotidiene.
 
Casa este conceputa chiar ca o cochilie de melc, pe doua etaje unite de o scara din granit. Oriunde te-ai afla, ai in fata ochilor privelistea orasului, iar soarele si chiar ploaia nu au in calea lor nici un obstacol. Livingul are doar doi pereti si sase stalpi de sustinere, iar acoperisul a fost realizat din frunze uscate de palmier. "Si daca ploua prin ele ?". "Ploua si ne uda". Tot acest inedit cautat a cerut si cateva solutii practice si ingenioase de decorare. Astfel, mobilierul livingului a fost redus la extrem. Au fost preferate canapelele tari, cu huse albe, usor de spalat, si mobilierul din metal forjat tratat special ca sa nu rugineasca. Sistemele hi-tech au fost zidite si izolate in cei doi pereti. Livingul este despartit de bucatarie printr-o arcada de granit. Aici a fost instalata o masa masiva, de fapt un cub cu multiple functii. Pe scara interioara ajungi la primul nivel, unde se afla cele doua dormitoare cu geamuri glisante de dimensiunea unui perete. O data ce le pliezi, ai senzatia ca plantele tropicale iti intra direct in dormitor, iar daca vrei sa scurtezi drumul, poti sa sari de pe fereastra direct in piscina.

Apropo, pentru pardoseala a fost folosita o combinatie de ciment cu pietre fine, care "sa ne maseze talpile non-stop". Iar sistemul antiefractie este reprezentat cu mandrie de un… caine!

 
Casa fara pereti

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>