Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Adrian si rochiile lui

Adrian si rochiile lui

Iun 19
Adrian Oianu sursa foto Monden
 
In momenul de fata, in Romania, exista oportunitatea de a crea un limbaj silistic autentic in designul vestimentar. Eu cred ca acest parcurs ne va lua mult mai mult timp decat ne imaginam noi, iar el in sine este mai interesant decat finalul. Pentru ca in aceasta perioada, vom ajunge sa ne cunoastem foarte bine. Vom reusi sa ne conturam identitatea.

Colectia din cadrul Festivalului de Moda Pasarela a pornit de la traditia calusarilor si s-a inspirat din legenda ielelor. Calusarii sunt eu, iar ielele sunt femeile pentru care fac rochii.

Frumusetea vine din puritate, din curatenie spirituala, din vulnerabilitate si fragilitatea fiintei umane, toate stand la baza conceptului prezentarii Adrian Oianu din cadrul Pasarela . Am fost inspirat din credinta populara legata de atributele feminitatii, si anume ca vulnerabilitatea, delicatetea, fragilitatea, smerenia te ridica, te apropie de Dumnezeu. De aceea personajul conturat de mine respira prospetime si frumusete naturala. Vorbim aici de o fata care tocmai s-a trezit, si-a prins parul in graba si a iesit din casa sa o vada soarele.

Pentru aceasta colectie s-a pornit de la materiale si texturi achizitionate si construite cu cel putin un an inainte. Ele au fost studiate si testate timp de sase luni pentru a vedea reactia pe care o au odata cu miscarea naturala a corpului. Croiul si proportiile au prins viata in mod spontan si natural, fiind dictate in mare masura de materiale.
 
In permanenta, s-a tinut cont de camasa populara romaneasca. Simplitatea ei, valoare ergonomica si estetica demonstrata in timp si, nu in ultimul rand, confortul. Spontaneitatea culorilor vine din doua directii: experienta noastra legata de femeia care imbraca rochia Oianu si din nou tradita populara (culori primare alaturi de alb si negru). Exista un aer plin de candoare, spontaneitate si nonsalanta, pe care am incercat sa-l subliniez in fiecare ansamblu.

Accesoriile realizate de Roxana Davidescu au conturat conceptul acestei colectii prin asocierea neconventionala si spontana a unor obiect din trecut cu unele din prezent.

De ce rochii la Lanvin, Marni, Marchesa, Rodarte, Nina Ricci, Bottega Veneta, Hussein Chalayan, Alexander McQueen?… Raspunsul este femeia, intotdeauna este femeia. Ea este reprezentata de cel mai feminin obiect vestimentar: rochia. In toate aceste colectii, rochia este aproape unicul obiect vestimentar prezentat.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>