Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Elena Udrea – The One – First lady

Elena Udrea – The One – First lady

Mai 05
Elena Udrea in ONE
 
Dupa ce revistele de pe mapamond ne-au prezentat-o pana la refuz pe Michelle Obama, a venit si randul Romaniei sa joace cartea politicii in moda. De la instaurarea guvernului nu exista saptamana in care sa nu se strecoare in presa de orice fel stiri despre ministrul turismului, Elena Udrea, majoritatea covarsitoare cu ton "obiectiv", adica pozitiv. La atata propaganda iti pui niste intrebari banale:
- este ministerul turismului cel mai important resort economic care ne va scoate glorios din atat de blamata criza?
- ne pregatim de alegeri si suntem intr-o perpetua campanie de imagine?
- "vinde" Elena Udrea ceva astfel incat campania de imagine sa aiba o justificare logica si pecuniara?
 
Raspunsurile sunt inca invaluite de mister, dar un lucru a devenit cert si anume ca Elena Udrea este acum Prima Doamna a Romaniei. In istorie acest rol
nu trebuie sa se suprapuna cu acela de sotie al sefului statului iar exemplele sunt numeroase. Prima Doamna a Germaniei naziste era considerata Magda Goebbels, sotia Ministrului Propagandei, la fel cum in perioada interbelica femeile Romaniei nu erau neaparat sotii.
 
Revenind pe plaiuri mioritice, descopar azi revista The One cu … Elena Udrea pe coperta si titlul rosu: Despre criza, familie si Traian Basescu. Tipul de fotografie, pregatita sa urce in avion, si tinuta foarte oficiala nu fac decat sa sublinieze rolul ei actual, de Prima Doamna a Romaniei.

Faptul ca presa (de moda) a inceput sa joace cartea politicii nu ar trebui sa ne mire in contextul in care publicitatea in timp de criza este diferita si alte surse trebuie explorate.

Dar acest numar special din The One si admirabilul pictorial realizat de Andreea Macri ne aduce un alt raspuns sau ma precis un mesaj politic adresat femeilor, in primul rand celor care cumpara. Mesajul dedus ar fi: Moda romaneasca nu mai exista sau oricum, nu ne intereseaza! Nu dau doi bani pe un nume romanesc si daca v-am aratat la televizor traiste din Bucovina si broboade de borangic este pentru ca …

Interviul este la fel de gol de sens….dar diavolul este in detalii. Doamna ministru ne vorbeste despre patriotism in cuvinte mari inca de la primele randuri. Dar minune… in toate tinutele frumoase din pictorial nu exista niciuna romaneasca. Au contraire … un ciudat exces de produse LVMH.

Face doamna ministru reclama unui grup strain de produse de lux, acum in perioada de criza economica?
Daca ar fi sa luam in vedere politica de campanie de imagine institutionala de la LVMH din ultimele sezoane si cum arata acest pictorial … mai lipseste foarte putin ca pictorialul din The One sa se numeasca campania LVMH in Romania. (de altfel tot acest numar The One poate fi numit revista LVMH daca numarati reclamele si produsele)
Metaforic, doamna ministru a turismului ar putea fi acuzata de subminare economica de catre numele romanesti din Moda. Si nu pentru ca poarta haine LVMH ci pentru ca numele marcilor apar indicate in pictorial. Este un mesaj politic extrem de grav intr-un moment in care numele romanesti din moda aveau nevoie de sprijin si nu de lovitura finala.

Pe coperta, Elena Udrea poarta trench Burberry, geanta si pantofi Dior, esarfa Louis Vuitton.
Tot ironie este si o fraza din interviu in care povesteste de traista bucovineana pe care o poarta mereu cu ea. Uimitor… Dar se pare ca a ramas in spatele aparatului foto.

As da dovada de naivitate sa-mi inchipui ca intr-un asemenea pictorial ar fi trebuit sa existe haine romanesti. Dar as fi preferat ca marcile sa nu fie mentionate iar brandurile sa nu iasa in evidenta intr-un articol ce incepe cu cuvantul patriotism. Si decenta a murit in 2009.

Cum era de asteptat, miercuri seara la stiri PROTV a facut reclama revistei plus DIOR si Versace, ca doar Andreea Esca este directorul editorial al revistei TheOne.
Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>