Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ligia Carabet

Ligia Carabet

Apr 01
Ovidiu Buta
De obicei ma feresc sa particip la evenimente care au atarnate in coada tot felul de superlative. Nu sunt eu cel care ar trebui sa trag concluzia finala (si nu doar ca specialist ci si ca simplu invitat)? Sau sunt chemat acolo doar sa aprob, daca se poate zambind, nota deja acordata?
 
Soiree de la Mode- a IV-a editie. “Cei mai buni  tineri ai momentului: Ligia Carabet si Lucian Broscateanu”. Daca pe Lucian il stiam de la RFW pe Ligia am cunoscut-o doar prin intermediul articolele lui Octavian. Ambii fac parte dintr-un nou val (in care ar mai intra Andra Clitan, Andreea Tincu…) care sper sa fie la fel de puternic ca si penultimul (Irina Marinescu, Ana Maria Lungu, Maria Lucia Hohan). Ideile si abordarea difera dramatic de la unul la altul:  “noul val” este mult mai predispus sa filozofeze iar membrii lui se inscriu, ca directie, in zona lui Rozalb de Mura sau Carmen Secareanu.

Ligia Carabet propune o colectie in tonuri sumbre, se joaca frumos cu asimetriile si creeaza destept volume (evitand elegant sa incarce si sa mareasca zona soldurilor cum vad ca se practica destul de des in ultimul timp de parca femeia ar trebui sa arate ca o zeita africana a fertilitatii). Un experiment care debuteaza insa stangaci, cu body-uri din dantela folosite ca pretext pentru a indica directia creativa a colectie, dar care se inchide cu cateva piese interesante, din stofa destramata(?).

Am asistat la un joc frumos dar sabotat urat de bijuteriile atasate tinutelor. La paleta cromatica si materialele folosite se simtea nevoia unor zone de liniste sau macar a unor accente dar, datorita nefericitei imperechieri,  de multe ori  colierele si cerceii supradimensionati au fost singurele lucruri pe care le-am putut “citi” pe podium.  

Lucian Broscatean isi continua experimentele arhitecturale-nomade incepute anul trecut la Romanian Fashion Week. Despre el si colectia lui, putin mai tarziu.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>