Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
What’s next? Pe termen lung.

What’s next? Pe termen lung.

Ian 27
Ovidiu Buta
 
Ma gandesc ca este mult mai incitant sa incerci sa iti imaginezi cum va arata viitorul. Este un exercitiu destul de dificil mai ales din cauza succesiunii tot mai rapide a evenimentelor, din pacate negative, cu impact mondial. Neprevazutul si starea de incertitudine va duce, cel mai probabil, la aparitia unei tinute care sa ii permita posesorului ei sa inmagazineze si sa gestioneze in special informatie. Astfel, datele fiecarui individ vor fi scrise in cip-uri minuscule care, pentru a nu se pierde, vor fi inserate in corpul uman sub forma de implanturi.  Ele vor contine in special date despre istoria medicala a posesorului ei, date transmise sub o forma sau alta vestimentatiei, care va deveni astfel un adevarat radar pentru posibilele accidente sau probleme.
Vestimentatia va putea inregistra oscilatiile de presiune si temperatura, transmitand purtatorului semnale de avertisment in cazul unor variatii bruste; va inregistra si monitoriza functiile vitale ale corpului fiind capabila de a lua singura decizia de a avertiza medicul in cazul in care "remarca" anumite anomalii. 
Sistemele de GPS (Global Pointing Sistem) atasate in prezent masinilor pentru a ajunge mai usor la destinatie, vor fi si ele, sub forma miniaturala, inserate fie in fiecare individ, fie in vestimentatie indicand, sub forma unor semnale audio, oricarei persoane interesate unde se afla la momentul respectiv. Poluarea si incalzirea globala vor revolutiona materialele textile.
 
Vor lua nastere materiale care isi vor schimba temperatura in functie de mediul ambient, pastrand tot timpul o temperatura constanta a corpului omenesc. Dar poate cea mai importanta inventie va fi aplatizarea si flexibilitatea pe care o vor avea plasmele TV. Ecranele vor putea fi astfel inserate in orice obiect de vestimentatie, oricine putand, printr-o simpla atingere, sa navigheze pe internet, sa isi acceseze banca sau sa-si urmareasca si sa-si inregistreze emisiunile favorite.

In drumul spre birou, panourile de publicitate vor inregistra automat tinuta si ii vor transmite mesaje personalizate ("la camasa roz pe care o porti, firma “X” iti propune o cravata in aceeasi nuanta"). Disparitia banilor clasici si inlocuirea lor cu bani virtuali (cum deja exista in popularul joc "Second Life") va duce la disparitia buzunarelor interioare ale hainelor, al portmoneelor sau servietelor (si documentele vor exista stocate in fisiere electronice).

Toata aceasta noua tehnologie nu va schimba radical formele existente ale hainelor. Tehnologia va fi camuflata sub forma unei flori purtate la rever de catre domn la opera sau butoni la costumul de afaceri. Ciclul firesc al modei va continua fara mari convulsii, incercand doar sa ascunda aceste minuscule minunatii tehnice in noile propuneri vestimentare. 

What’s next? Nimeni nu poate sa stie cu exactitate. Probabil ca o sa dispara din limba romana toate cuvintele in engleza, iar eu voi fi nevoit sa rescriu acest text. Poate ca rozul o sa devina noul negru, Hermes se va da ca sampling in revistele glossy pe principiul “orice fata cu un Kelly”, iar barbatii vor purta fusta. Pana cand va exista un sistem exact de a prezice viitorul, ne vom baza doar pe mini-scenarii semnate de cool hunteri. Sau, varianta ideala, ne vom trai fiecare viitorul in stilul nostru. Ne vom construi propriile liste de “in” si “out”, vom cauta urmatorul lucru, feeling, fashion icon sau orice altceva care sa ne rupa din rutina cotidiana.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>