Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Lectia franceza

Lectia franceza

Ian 15
Turnul Eiffel
 
Cand am revenit in Paris dupa sarbatorile din Romania, am lasat in urma o tara care cel putin la nivel mediatic se zvarcolea in dramatismele crizei – viziunea apocaliptica a surparii cerului si imposibilitatea gasirii vreunei solutii, alta decat tanguirea si scurmarea trecutului cu vinovatii lui.

Iata insa ca in Paris am regasit o lume normala si schimbata. Exista criza, dar s-au luat deja masuri. Viata merge inainte, sunt noi lansari de magazine, carti si atatea alte evenimente sau noutati pe care trebuie sa le recuperez. Dar peste toate vine perioada soldurilor inteligent gestionate.

Peste tot exista afise cu Paris Capitale du Shopping si lumea se inghesuie la haine cu peste 50% reduceri. 

Colectia Lanvin de podium e undeva intre 300 si 600 EUR ca sa nu mai vorbesc de cateva tinute speciale Balenciaga care nu mai par exclusive. Foarte putine nu sunt accesibile si inclusiv cartile sau cosmeticele sunt soldate. Nu stiu de fapt ce nu este in vanzare promotionala.

Inteligent gandite intrucat cifrele anuntate saptamana asta reflecta o neasteptata crestere in vanzari la haine, mai mare ca in 2008 (cam 7% azi) si care vine sa umple golul de Craciun. Pentru ca unii stiau de acum un an ce se va intimpla si nu au asteptat sa vina criza pentru a se trezi la realitate au putut corela decembrie cu ianuarie si cu bursa pentru a nu se trezi chiar la fundul sacului. Acestora li se adauga cateva "noi" tipuri de vanzare VIP – metode inovative pentru a stimula consumul in perioda de austeritate.

Moda merge inainte si in scurt timp avem prezentarile masculine si cele haute couture iar la final de luna targul de prêt à porter de la Paris. Cateva invitatii le-am gasit deja in posta la revenire. Panica nu serveste decat celora care stiu sa profite de inconstienta maselor.

Dintre romanii ce vor fi prezenti la targ lista continea pina azi nume ca: Irina Schrotter, Elena Perseil, Ludmila Corlateanu, Dada, Maria Lucia Hohan.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>