Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
A calatori este o arta

A calatori este o arta

Ian 20
Ovidiu Buta
 
A calatori este o arta, a o face cu stil este deja o provocare. Cata vreme cursele low cost te duc pentru sume cateodata ridicule aproape oriunde pe harta, calatoritul a devenit ceva la fel de obisnuit si intrat in reflex ca si mancatul la restaurant.

Astazi la Barcelona si maine la Paris” nu  mai este doar un apanaj al jet set-ului mondial, ci un stil de viata obisnuit. Adaugam in ecuatie si lipsa diferentelor dintre clasa economic si cea business pe cursele europene (doar putin meniul variaza si, cateodata, dimensiunea scaunelor) si iata cum trebuie sa conchidem ca “nici calatoritul nu mai este ce a fost”. A disparut emotia, preparativele si chiar ustensilele necesare calatoriei (genti mari gandite sa tina costumele barbatilor nesifonate, sisteme de transportat pantofii etc.) In clipa de fata “cool” inseamna sa pleci la drum inarmat doar cu pasaportul si portmoneul pornind de la idea ca poti oricand sa iti cumperi cateva tinute sau, in cazurile cu adevarat speciale, la fiecare destinatie te asteapta cate un dulap gigantic.

Trecand cu ceva timp in urma prin fata vitrinelor Prada din Milano am observat ca d-na Miuccia isi promoveaza intens linia de marochinarie dedicata tuturor calatorilor din lume. Valizele albe cu armaturi imbracate in piele neagra respira un aer de lux greu de egalat (doar cum Chanel mai reusea sa obtina combinand doar alb si negru cu linii foarte simple) si sunt prezentate intr-un decor dominat de  silueta unui bell boy, nostimele personaje popularizate de filmele americane ale anilor '30 si '40 (“Your bag madam…Thank you so much madam”).

Mizez pe talentul de vizionar al Miucciei Prada pentru a sustine ca “what’s next” este “the old style fashion travel”. Genti executate special in atelierele de lux ale lumii, respectand propriile idei si servind nevoile noastre (si pentru ca “to customize” este noul lux si el se aplica foarte bine la aceasta tema) descarca-te de o armata de bell boys in fata usilor impunatoare ale hotelurilor sau ale rezidentelor particulare. Inauntru, hainele nu mai sunt aruncate direct din dulap deoarece ne-a fost teama ca vom pierde avionul, ci sunt atent impaturite sau ambalate in cutii si huse special create pentru fiecare in parte.

Destinatiile capata si ele acea aura de elitism care tine atat de distanta foarte mare si de pozitionarea geografica – insule exotice – cat si de ceea ce te asteapta acolo (o partie de ski in Dubai, un hotel-submarin, un spa in varful celor mai salbatici munti).

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>