Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Dumnezeu a facut lumea in 7 zile

Dumnezeu a facut lumea in 7 zile

Dec 10
Ramona Voicu Fotograf:Gabriel Hennessey

 

E un vers din Marin Sorescu, un poet dulce-amar pe care obisnuiam sa-l citesc in timpul studentiei, un pic aflata sub influenta mamei, un pic pentru cinismul lui binefacator si, marturisesc, ma si amuza reactia iubitilor carora le cadea fata, dar si… elanul, informati de astfel de preocupari!

Din fericire, desi intre timp in viata mea a intrat Vogue si… „Sex & the City”, inca mai citesc! Reactia mea in librarii e la fel de lipsita de discernamant ca-n fata vitrinei Louboutin, as cumpara rafturi intregi, cu promisiunea ca intr-o zi ii voi purta /citi pe toti. Iluzoriu! Insa perseverez.

Consum lecturile ca si moda, asa ca, fara sa-mi cada gradele cand port no name shoes, am pe noptiera, langa Lazarev (un parapsiholog rus), Borges sau Dezordinea lui Bruckner si lecturi obligatorii (cum le  

numesc eu ) ca „The Secret” sau „Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, adica manuale de supravietuire si decodare a noului limbaj uman!
 
Nu va grabiti sa ma taxati cu vreun apelativ intelectual pentru al carui inteles mi-ar trebui DEX-ul, lecturile mele de mai sus sunt permanent flancate de biblica VOGUE si de zecile de site-uri de moda (recomand fashion&beauty.ro), fara de care as fi in meseria mea ca un Cayenne fara airbag.

Mai nou, lecturile mele virtuale se abat, precum morala crestina, la tot felul de news-uri privind criza financiara, in a carei onoare Style.com a inventat o noua categorie, Recesionista ! Asa ca, dragelor, nu mai e de actualitate sa fiti timorate de UN singur mantou sau alte singulare bagate pe gat de UN buget dietetique, care v-a picat cu siguranta prost. E aproape fashionabil sa fii redus…!!! Insa ma refer doar la buget!

S-au inventat solitarele de… plastic, barurile low-cost, huse de ploaie pentru genti sau pantofi (stia Hermes ceva?) si… dinozauri vorbitori care inlocuiesc mult iubitul pet si pe care nu va trebui sa-l tundeti, hraniti, plimbati in cele mai hip cafenele sau genti! Despre toate acestea puteti citi in Vogue, sau alte glossy-uri renumite, indiferent de editie, mesajul editorial are un content mai mult sau mai putin similar!  Insa despre gustul amar pe care il aduc odata cu ele remurile de imputinata umanitate sau redusa solidaritate umana, va trebui sa cititi manuale de supravietuire in noua dezordine morala.

Dupa numai cinci minute de surf TV pe canalele de news world wide, update-urile iti dau fiori cat pentru o prescriptie gratuita de Prozac.  India, o tara care a inventat cuvantul „guru”, bombardata, Thailandei ii cade guvernul, in timp ce Romaniei i se baga pe gat unul nou, Anglia buzunareste Regina pentru a salva bancile de arabi, in timp ce nici acestia nu sunt lasati in pace de America.

Nevoita sa se supuna unei masive degradari, fiinta umana are cele mai neasteptate si… neplacute reactii, pentru a-si smulge dreptul de a trai. Nu inteleg altfel cum un vanzator Walmart a fost calcat in picioare de alti semeni ai lui, in goana lor dupa… pantofi! Eu una am mai multa nevoie de credit nelimitat in lumea visurilor decat pe cartea de credit, de aceea, probabil, filmul sau cartea „The Secret” ma salveaza de amenintarea vreunei depresii! Cred cu convingere ca, atunci cand si daca ramai fara resurse materiale, sursa de echilibru este… shoppingul pe site-ul lui Dumnezeu! De acolo iti poti lua recunostinta pentru ceea ce ai deja, pentru ceea ce esti deja, pentru oamenii din jurul tau, de acolo iti poti lua zambete pe care sa le dai cu generozitate celor care au nevoie de ele, sau incurajari, sau sperante, sau chiar dorinte dintre cele mai… nebune.

Cheltuiti nelimitat pe vise, ele sunt cea mai valoroasa investitie si va asigur ca se implinesc, intocmai ca-n sloganul „Impossible is Nothing”, pentru care cu siguranta cei de la adidas platesc copyright lui Dumnezeu!

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>