Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ce NU se mai poarta!

Ce NU se mai poarta!

Noi 05
Ramona Voicu Fotograf:Gabriel Hennessey
 
NU se mai poarta cheia de la Porsche trantita pe masa langa telefonul Vertu
NU se mai poarta fondul de ten mai gros decat obrazul
NU se mai poarta genele false ca uitatura pe care o obtineti sub ele
NU se mai poarta plasticul in zambet
NU se mai poarta pilele
NU se mai poarta geanta „trofeu”
NU se mai poarta rezervarea ViP
NU se mai poarta barfa
NU se mai poarta ceasurile care tipa „i’m rich”
NU se mai poarta unghiile false, pentru ca speriati copiii
NU se mai poarta pielea „am adormit in solarium”
NU se mai poarta „apa plata cu lamaie”, fiti mai creative, pentru numele lui Dumnezeu…
NU se mai poarta sala „de forma” si nici miscarile de alcov pe treadmill
NU se mai poarta tonul rastit
NU se mai poarta prietenele „slujnice”

NU SE POARTA NIMIC OSTENTATIV …
Cum sa fac sa nu sune prost ceva ce arata prost?

Lucrez cu oamenii si imi face placere ceea ce fac, am un job care-mi permite sa-i cunosc si sa ii asist in momentele lor de vanitate fireasca, atunci cand isi doresc sa arate cat mai frumos cu putinta, sunt un fel de „curator” al imaginii lor, incerc sa-i pun in valoare si sa-i devirusez de prejudecati si stangacii stilistice. O fac indiferent de statutul lor social sau de taberele carora le apartin sau nu. Conteaza personalitatea omului din fata mea si angajarea lui in a evolua, fie macar din punct de vedere estetic, insa credeti-ma, la un consultant de imagine ajung in general oamenii atat de destepti incat sa admita ca nu se pricep la tot.

Iubesc sinceritatea dezarmanta si fermecatoare cu care o clienta vine si-mi marturiseste ca are zeci de rochii de acelasi fel (desi nu e rau deloc, Chanel avea cate opt taioare acelasi model) si ca nu stie cum sa arate la fel de proaspat si cool ca secretara ei, al carei buget pe sezon echivaleaza cu o geanta.

A avea un look IN e o preocupare nastrusnica, inventata de designeri si industria lor, vitaminizata de revistele de specialitate si consumata bulimic de noi. Cu acest diagnostic ne prezentam in fiecare sezon, dupa obraz si buget, in pragul boutique-urilor, pentru a ne administra pastila de fashion.  Sunt intrebata in fiecare sezon, prin urmare, „ce se poarta”, si incerc sa raspund de fiecare data personalizat interlocutorului, pentru ca nu cred in retete de stil urmate „à la carte”, nu cred in bugete de fashion cu care s-ar putea hrani un spital si, mai ales, nu cred intr-o dictatura a modei.

Cred ca pentru a fi „en tendance” e primordial sa te asculti si sa te cunosti. Sa iti asumi, iubindu-te, ca poti trai armonios cu tine si ceilalti chiar daca iti permiti 100 sau o pereche de pantofi, fara ca de numarul lor sa depinda starea ta emotionala. Cred ca poti arata „like a million dollar babe” intr-o rochita de 50 de dolari, daca zambetul si increderea in tine valoreaza cat restul pana la un milion. Nu mai ravniti la genti si pantofi care sa panseze rani emotionale, dati banii altui vindecator, o spun din proprie experienta, va veti bucura de fiecare lucru pe care il purtati si nu va poarta el pe voi.

SE poarta autenticitatea
SE poarta increderea
SE poarta zambetul
SE poarta generozitatea
SE poarta sa fii amabil si cald cu orice fiinta umana
SE poarta sa te ridici de la masa cand se barfeste

sau

SE poarta sa iei apararea cuiva pus la zid
SE poarta sa NU judeci
SE poarta radacinile asumate
SE poarta sa inveti
SE poarta sa te lupti cu morile de vant
SE poarta sa nu apartii turmei
SE poarta sa te accepti asa cum si cat esti

SE POARTA SA TE PORTI  PE TINE INSUTI CA PE CEL  MAI SOLIDAR DIAMANT!

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>