Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Despre branduri, dupa ureche

Despre branduri, dupa ureche

Aug 20
Ovidiu Buta
Citesc amuzat un material in Cotidianul despre cateva brand-uri care nu au supravietuit pe atat de dificila piata de lux romaneasca (SIC!).

Din articol retin ca romanii au "gusturi atipice" (raportat la cine??), aflam ca ei prefera "branduri facile" (atunci ce ne facem cu Margiela sau chiar Lanvin care functioneaza bine in Bucuresti?)iar datorita prostiei pietei (plus niste costuri foarte ridicate -aici sunt perfect de acord) anumite brand-uri nu au functionat deloc. Sunt date drept exemple Vivienne Westwood, Ferre, Escada (fara a se preciza ca este vorba despre divizia "couture") si Krizia.

So: Vivienne Westwood. A fost cel mai ciudat experiment de pe piata de moda din Romania. A iesit din joc datorita selectiei neinspirate (linia Gold Label in loc de Anglomania) si a intarzierii livrarilor.  Deci vinovatii sunt buyerul + casa de moda britanica si nu clientii.

Escada Couture - o selectie destul de restransa.  Vinovat: buyerul (si bugetul pe care era dispus sa il investeasca) dar si chiria spatiului. In Bucuresti daca proprietarul are senzatia ca un spatiu comercial
functioneaza, automat dubleaza sau chiar tripleaza chiria.  Astfel am ajuns in situatia ilara de a plati pe m2 mai mult decat Gucci pe Saint Honore in Paris.

Ferre si Krizia. Doua branduri prezente intr-un magazin localizat tot pe Calea Victoriei.  Selectie foarte mica, preturi nejustificate, modele neinspirate. Vinovat: buyerul dar si managementul magazinului.

Acesta este adevarul.  Nu poti blama doar cumparatorii pentru insuccesul unui brand.  Singura scuza comuna a tuturor brandurilor enumerate mai sus:  ne aflam la inceput si inca incercam sa intelegem si ce este lux-ul dar si cum sa il vindem. 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>