Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
PASARELA catre normalitate

PASARELA catre normalitate

Iun 03
 PASARELA catre normalitate

Sambata seara s-a incheiat Festivalul de Moda organizat de Ambasada Frantei la Bucuresti. Cocktailul de inchidere a adunat la Resedinta Ambasadei un public provenit in majoritate din diplomatie si moda. Am vazut un remix foarte bun intre cele doua lumi, si oameni cu adevarat interesati de industrie. Carmen Secareanu a fost premiata de juriul francez, iar Anne Valerie Hash a prezentat o colectie impecabila – o demonstratie de studiu aprofundat al texturilor.

Am avut placerea de a fi in apropierea organizatorilor pe toata durata celor trei zile de festival. Si am urmarit incantat intentiile bune si ajutorul pe care il primeste industria de moda din Romania, din partea francezilor. Am vazut in sfarsit un politician – Domnia Sa, Ambasadorul Henri Paul – gata sa faca ceva pentru noi. In interesul ambelor state, evident.

In timp ce pe catwalk-ul improvizat de la Institutul Cultural Francez, designerii romani din competitie se luptau pentru o oportunitate de a patrunde pe piata franceza, in restul Bucurestiului se dadea oribila batalie pentru Primaria Capitalei. Orasul a fost mai murdar si mai imbacsit de afise electorale ca niciodata. S-au facut site-uri dedicate candidatilor. Vineri am primit o scrisoare de la Primarie, semnata de primarul de Sector insusi, care ma ruga – cu prietenie (!!) – sa merg sa-l votez.

Mi s-a parut halucinanta discrepanta asta teribila intre ajutorul oferit de francezi, deschiderea lor catre valorile romanesti, si nesimtirea cu care politicienii romani au aruncat cu bani – mai mult sau mai putin publici – pentru a ne convinge sa-i alegem. Iar Pasarela intre clasa politica franceza – spre exemplu – si cea romaneasca, imi pare acum de o mie de ori mai lunga si cu mai multe obstacole decat cea dintre cele doua industrii ale modei.

De-asta n-am mers la vot duminica. Si ma bucur ca n-am fost singur.

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>