Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent

Iun 02
 Yves Saint Laurent
 
Duminica seara Yves Saint Laurent (1936-2008) a murit. Odata cu el se inchide ultima mare pagina dintr-o epoca in care existau creatori de moda si nu designeri, in care Dior, Chanel sau Balenciaga faceau mai mult decat sa lanseze tendinte. Se spune ca daca Chanel a eliberat femeile, YSL le-a dat puterea prin garderoba universala impusa inca din anii '60, in care smokingul pantalon sau sahariana nu mai sunt piese excentrice ci expresia ultima a feminitatii moderne.

Azi discutam despre tendinte, marketing, ochelari de soare cu logo, scoli de moda si doctorate. Si cu toate acestea de fiecare data designerii moderni revin la cite un element al marilor clasici, iar un nume mare azi se judeca functie de zerourile aduse, scandalul de presa si mai putin ceea ce aduce femeilor prin moda.

A fost odata Yves Saint Laurent cand literatura, arta, muzica si moda nu erau doar simple cuvinte intr-un comunicat de presa ci expresia profunda a unei altfel de modernitati.

Din comunicatul lui Nicolas Sarkozy de azi noapte:

"Par son génie créatif, sa personnalité élégante et raffinée, discrète et distinguée, Yves Saint Laurent a imprimé sa marque sur un demi-siècle de création, dans le luxe comme dans le prêt-à-porter, car il était convaincu que la beauté était un luxe nécessaire à tous les hommes et à toutes les femmes".
Articolul din WWD despre YSL.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>