Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Moda scriitorilor

Moda scriitorilor

Mai 28
Rodica Ojog Brasoveanu
 
Exista putini scriitori care savureaza cu adevarat subiectul Moda. Cele mai importante si pertinente sfaturi stilistice, socant de actuale, le-am descoperit in "Patul lui Procust" iar cand vreau sa ma simt bine intotdeauna voi deschide o carte semnata Rodica Ojog Brasoveanu.  Literatura de consum?  Da, dar nimic sa se compare cu eleganta personajelor ei.

"Ocoli baltoaca si se opri la vitrina unui magazin de incaltaminte.  O fetita cu funde mari albe, agatate la coditele firave si sirmoase, privea cu ochi cascati de admiratie niste pantofi rosii.  Isi lipise fruntea de sticla apasand ochelarii la radacina nasului cu un deget murdar de cerneala.  Melania Lupu zambi.

- Iti plac, draga mea?
Fetita o privi surprinsa.  Inclina capul raspunzand serioasa:
- Foarte mult, doamna.
Batrana o mangiie pe obraz si-i strecura in buzunar trei bancnote de 25 de lei.
- Cumpara-i!
Isi continua drumul urcand strada ingusta. "Copiii cu ochelari au un aer dramatic.  Te induioseaza … " Imbracase o haina neagra, stramta care-i accentua supletea.  Voaleta ii cadea pana in dreptul buzelor.  Isi privi ceasul: 5.
 

"E foarte bine, draga mea. Daca intentioneaza sa te priveasca, va veni cu cel mult o jumatate de ora inainte. Tu iti vei petrece vremea inchinindu-te Sfantului Anton de Padua.  Oricine isi va imagina ca te rogi pentru ca nepoata, sau chiar fiica ta sa se marite."

Patrunse in catedrala aproape pustie.  Cineva exersa la orga pe un motiv de Bach.  Melania Lupu isi muie degetele in apa sfintita si se inchina.  "Desigur, acesta este un obicei catolic, dar e bine, draga mea, sa-ti asiguri prieteni pretutindeni."

"El este, fetito!  Puteai sa juri ca va veni si iata ca nu te-ai inselat."
Ochii Melaniei Lupu poposira cu satisfactie pe silueta barbatului.  Avea cam 35 de ani si parea extrem de degajat.

"Siguranta! Asta am apreciat cel mai mult la un domn. Imi place si cum e imbracat. Nimic strident, totul de excelenta calitate, si spune tu, Melania, daca stii ceva mai rafinat decat un raglan gris souris la un costum gris fer si o cravata neagra cu picouri albe.  Splendid!  Fii convinsa, va veti intelege ad-mi-ra-bil."

Barbatul ocoli capela.  Se opri in dreptul statuilor simuland curiozitati artistice.  Ochii duri scormoneau bancile goale, incercau sa patrunda intunericul ungherelor.  In catedrala se afla o singura femeie.  Statea in prima banca, nemiscata, tinindu-si fruntea in palme.  Nu intorsese capul cand auzise pasii tanarului.  Barbatul ezita cateva clipe si se apropie de confesional. Sunetele orgii alunecau pe langa chipurile sfinte."
 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>