Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Calitatea noastra cea de toate zilele

Calitatea noastra cea de toate zilele

Mai 22
Ovidiu Buta

Concepem colectii, avem public, fani si cumparatori. Suntem designeri iubiti de presa de moda, dar si de cea mondena. Vedetele ne poarta tinutele in videoclipuri sau pe covorul rosu, aparem la televizor in emisiuni in care cuvintele noastre nu sunt puse sub nicio forma la indoiala. Venim la Iasi pentru ca aici se comaseaza cele mai importante nume, iar publicul gusta cu adevarat Moda.

De multe ori avem senzatia ca putem trai doar pe baza numelui nostru, ca nici macar nu mai avem nevoie de colectii.

Gresit!

Intotdeauna un designer se va vinde doar prin intermediul creatiei lui. Hainele create de el vorbesc despre el ca om, despre universul lui, filozofeaza pe temele preferate ale designerului, ne pun intrebari sau incearca sa ne ofere raspunsuri. Colectiile nu doar imbraca siluete ideale sau dezvelesc indeajuns trupuri tinere cat sa genereze un nou scandal legat de anorexie, ele lasa in urma cateva senzatii si idei puternice.

Daca in trecut la Iasi s-a “discutat” despre moda romaneasca aflata in pragul unei posibile crize sau s-a filozofat mult prea mult pe teme pe care nu aveai ce sa filozofezi, la cea de a XI-a editie tema a fost “calitatea”.  Este adevarat ca Razvan Ciobanu nu a avut cea mai senzationala, incredibila, ireala colectie din viata lui, dar ea a fost perfect executata. Detaliile de croi, finisajele, fitting-ul impecabil si pozitionarea lui in deschiderea evenimentului a ridicat stacheta din start.

Urmat de un alt nume care pare ca isi gandeste tinutele pe foi de matematica si le executa cu precizia laserului, Claudia Castrase, deja a fost clar care o sa fie noul refren al RFW . Si chiar asa s-au impartit colectiile la final: cele calitative (design/concept) si cele care inca isi mai cauta rostul in aceasta lume esuand in solutii ieftine de show sau calchiind tinute ale unor designeri ca McQueen .

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>