Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Similea and Co

Similea and Co

Apr 08
Ovidiu Buta

 

Cine influenta moda strazii pe timpul comunismului? Lipsa revistelor de moda (si a accesului la ele), a programelor de specialitate sau chiar a modei ca subiect de conversatie la o cafea ("ai vazut draga ca au spus ca nu se mai poarta bulinele?") a fost suplinita de vedetele de muzica usoara. Stilul lor a fost copiat, interpretat, a generat nedumerire (in special Dida Dragan) sau a fost fortat schimbat prin directive pretioase via Cabinetul nr. 2.

Angela Similea era "fashion icon-ul" femeilor sofisticate. Parul incretit, machiajul sclipitor si liniile fluide ale rochiilor de seara putea fi reintalnite la restaurantele in voga ale perioadei, asortate cu o privire mirata si o fluturare continua a genelor (ca la papusi "ma-ma, ma-ma").

Corina Chiriac intruchipa eleganta clasica. Tinutele ei "new look" ii puneau in evidenta talia de viespe, machiajul era discret iar coafura buclata (foarte "Ingerii lui Charlie"- varianta originala :)).

 

Despre Margareta Paslaru imi este greu sa vorbesc pentru ca atunci cand a inceput sa ma preocupe fenomenul ea era deja departe. Stiu doar ca ani de zile femeile si-au tuns pletele ca "Paslarita".

Fara sa fiu un nostalgic, imi pare totusi rau ca incetul cu incetul dispar din viata noastra niste repere (stilistice) importante. Acesti artisti care, in felul lor, au controlat si influentat stilul vestimentar al unor generatii, au devenit, ca si "Micul Paris", doar istorie si cateva amintiri placute.

Personal as lua toate tinutele salvate si le-as dedica o sala in Muzeul de Arta al Bucurestiului.

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>