Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Moda fara PR

Moda fara PR

Mar 18
 Ovidiu Buta
 
Moda nu poate exista fara PR.  Cel putin nu astazi.  Trebuie sa te vinzi, intr-un amabalaj deosebit, publicului.  Pana oamenii ajung sa probeze hainele tale, sa fie sedusi de croi si alte detalii nu intotdeauna perfect vizibile pe podiumul de prezentare, trebuie sa ii atragi cumva, sa le vinzi o poveste in care sa creada, pe care sa o impartaseasca si sa fie mandrii ca fac parte din ea.

Exista PR in moda romaneasca (ca sa raspund intrebarii Alinei), si chiar de buna calitate.  Exista si reversul medaliei.  Nu o sa intru in exemple aici, dar am remarcat ca PR-ul care functioneaza este cel realizat in house. Designerii care au pe langa ei un om care sa se ocupe strict de comunicare isi salveaza astfel, in mod firesc, o mare parte din programul zilei care oricum ar trebui dedicat creatiei.

Orice designer trebuie sa cunoasca importanta PR-ului si sa inteleaga ca, la urma urmei, prezenta constanta in presa se face pe baza unor relatii dezvoltate si mentinute, cu talent, in timp.  Un PR destept NU inseamna o prezenta masiva in presa a la BotezatuNU trebuie sa te vinzi strict ca persoana ci ca un amestec fericit intre imaginea personala si creatia ta (asta in cazul designerilor).

PR-ul destept NU pune egal intre a vinde si scandal.  Implica un "buna ziua" si "ce mai faceti" precum si o perfecta cunoastere a publicului tau si al instrumentelor mass media prin care poti sa ajungi si sa comunici perfect cu el. 
Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>