Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Moda mea IV

Moda mea IV

Feb 20
Ovidiu Buta

2003 – Westwood loves Ro (dar pe termen scurt) iar Romanian Fashion Week intra intr-o pauza fortata

2003 a fost un an cam gol, fara evenimente spectaculoase venite din partea designerilor romani sau a celor care inca picheteaza aceasta zona.

Marea si singura surpriza a venit, surpriza, din partea nonconformistei d-ne a modei mondiale, Viviene Westwood.  Lansarea primului magazin „de designer“ parea sa fie startul unei noi ere pe piata de moda locala.  Atunci speram ca afacerea se va dovedi in timp un succes si, ca in doi-trei ani, o sa asistam la o adevarata avalansa de astfel de magazine, ele fiind cele care ar fi  dictat pe piata tendintele, calitatea, propunand concepte noi de marketing si influentand direct mecanismul deja existent.

Dar sa ma intorc la draga noastra moda mioritica … Disparitia „Romanian Fashion Week“ a lasat o parte dintre designeri total descoperiti, fara resursele necesare pentru realizarea propriile lor prezentari.  Cu exceptia Irinei 

Schrotter, nici un alt designer cunoscut nu a reusit sa-si  prezinte colectia pentru sezonul rece.

In toamna a fost relansat „Bucharest Fashion Week“, o alternativa a evenimentului de la Iasi.  Mizand pe lipsa unor reguli … calitative, cateva personaje marete au speculat momentul si s-au aruncat cu capul inainte in speranta ca toata lumea va cadea secerata in fata maretiei creatiei lor.  Cazuri concrete: Blandina (o studenta care a uitat ca o cariera in moda se face pas cu pas), Dia Collection (colectii chinezesti prezentate cu succes inainte de eveniment in magazinul Cocorul, etajul II), un baiat si ale sale sinuoase si irepetabile rochii de seara si Adelline Fashion (rochii banale pentru mirese, executate prost si copilaresc).

In paralel, Oana Mizil a prezentat la Palatul Parlamentului colectia „Glamour“ bazata pe modelele Doinei Levintza, reinterpretate intr-o maniera fooooarte personala. Interesant de penal.

Doina Levintza a preferat ca in 2003 sa acorde mai multa atentie teatrului si filmului, ramanand fidela doar emisiunii TV care ii poarta numele.

 

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>