Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Mister Lanvin

Mister Lanvin

Feb 15
 Ovidiu Buta

Chiar daca nu are vizibilitatea tanarului Ghesquiere sau a “clasicului” Lagerfeld, Elbaz este totusi cea mai importanta descoperire a Modei.  Relansarea marcii Lanvin a fost cel mai greu test de trecut pentru un designer, iar Alber a reusit sa faca acest lucru cu o usurinta si eleganta de invidiat.

Fata de Lagerfeld care a preluat Chanel cu un stil si un set de reguli foarte exacte, marea provocare constand tocmai de a produce ceva nou din doar cateva lucruri aparent imposibil de schimbat, fata de toti designerii care au trecut pe la Dior unde, la fel, au avut la dispozitie cateva repere simple (in special New Look-ul), la Lanvin lucrurile stateau cu totul altfel.  Daca vrei eleganta practica vei cauta Chanel, daca iti doresti un smoking, treci invariabil strada la YSL, iar pentru rochii romantice, Nina Ricci inca ramane, cu toate schimbarile prin care a trecut, o adresa buna.  In schimb Lanvin, desi creatia casei de moda a fost bine articulata si strunita, nu mai insemna aproape nimic pentru noul consumator. Degeaba Arpege a fost parfumul divelor din intreaga lume, cata vreme el nu putea sa fie corelat nici macar cu o tinuta vestimentara Lanvin.

Aceasta era situatia in momentul in care Elbaz a intrat in scena. Si, in mod inteligent, designerul nu a stat sa faca o lista cu tinutele reprezentative ale batranei case ci doar a preferat sa se concentreze pe ceea ce ii sugera ea.  Nimic altceva decat feeling-ul sau personal.  Ceea ce astazi gustam nu este “Lanvin” asa cum l-ar fi identificat un client al periodei in care a creat Jeanne, ci doar o reverberatie a ceea ce Elbaz crede despre munca ei.  O sa existe intotdeauna in colectii mici citat Lanvin, dar ele trec in general neobservate in primul rand pentru ca lumea este distrasa de noul limbaj inventat de Elbaz, un limbaj care merge direct la inima clientelor si a presei.

Elbaz este noul romantic al modei, un designer al carui secret consta in combinarea, in parti egale, a culturii sale personale de invidiat cu pasiunea pentru vechea scoala de couture.

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>