Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Moda mea III

Moda mea III

Ian 18
Ovidiu Buta
 
Fashion Club
 
Fashion Club a fost una din primele structuri serioase create in moda romaneasca de catre Doina Levintza, pornind de la ideea ca "daca nu ne unim fortele, nu vom inainta niciodata". Inainte de "Fashion Club" a existat "Sistemul modei romanesti", desfintat odata cu disparitia organizatorului cu banii pentru un ipotetic calendar, d-nul Alin Galatescu. Fata de "sistem", toate costurile erau suportate direct de catre Doina Levintza, iar lansarea acestui program s-a facut printr-o conferinta de presa organizata la "Club 30", epicentrul vietii mondene la mijlocul anilot '90.

Prima editie a avut loc la "Cazino Victoria" si a gazduit si prima prezentare a Catincai Roman, proaspat intoarsa de la Paris.  O a doua editie a fost "montata" la Arcub, iar ultima la Teatrul National unde Rita Muresan (pe atunci fara ambitii de designer) si-a facut o aparitie (inca) memorabila pentru oamenii din moda, purtand o palarie – brad de craciun, ornata cu toate instalatiile aferente.

"Fashion Club" propunea, alaturi de prezentarile unor nume cunoscute ale perioadei, momente in care erau ilustrate tendintele, expozitii de fotografie si prezentari ale studentilor de la Academia de Arta. Un demers aproape sinucigas daca luam in calcul toate cheltuielile precum si lipsa oricarui sponsor.

Din structura "Fashion Club" faceau parte atat designerii, cat si modelele momentului, iar oricine isi dorea o cariera in moda nu trebuia decat sa aiba ceva important si bun de spus (si aratat) si sa sa inscrie pe listele gestionate de d-na Levintza.

Abia in timp, dupa disparitia fenomenului, am realizat ca daca pionieratul pe care il facea designerul roman  rezista mai mult, acesta putea sa fie solutia cea mai buna pentru ca acum, la aproape 20 de ani de la revolutie, sa avem cu adevarat un sistem al modei.  Din pacate lansarea "Fashion Club" a coincis si cu crearea primelor tabere in moda, iar lipsa oricarui investitor a dus la inchiderea "Clubului de moda".
 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>