Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Mama Zina versus Chanel

Mama Zina versus Chanel

Oct 15
 Zina Dumitrescu

Una din cele mai neverosimile povesti pe care a trebuit sa o ascult la mijlocul anilor '90 este episodul Zina Dumitrescu – Chanel.  Povestea suna cam asa: la finele anilor '60 Zina a mers la Moscova cu ocazia unei "Olimpiade a modei" unde a prezentat ca manechin tinute populare romanesti. La final Coco Chanel, a felicitat-o si a sarutat-o pe frunte … un gest simbolic care a reprezentat binecuvantarea ca viitor designer.

Intamplarea face ca desi cunosc bine biografia Chanel nu am gasit nicaieri vreo mentiune de drumul la Moscova in anii '60, ba mai mult revista Illustration dadea o stire scurta – "cu ocazia unui targ de moda hostesele vor fi imbracate de Chanel care a decis sa nu mai mearga … ci sa trimita unul din directori". Cam atat, plus ca biroul de presa parizian a infirmat o asemenea vizita Chanel la Moscova.

Inventarea trecutului nu este o noutate in moda. Coco Chanel era maestra in a povesti de fiecare data altceva

despre trecutul ei si toti biografii cu care a incercat sa colaboreze in timpul vietii au abandonat proiectul unei carti…. datorita neverosimilatii celor spuse.

In definitiv azi cand in Romania pentru multi o afirmatie de genul "Burebista l-a impresionat la Versailles pe Ludovic al XIV-lea" nu starneste nici o reactie … a vedea o pensionara cu un taior paspol parfumata intens cu Krasnaya Moskva si a spune ca a fost Chanel e de-a dreptul credibilac.  In definitiv nici din vremea lui Ludovic al XIV-lea sau a Zinei nu au ramas prea multe persoane sa povesteasca, iar bloggurile nu existau atunci sa faca din asta poza zilei.

Astept cu interes versiunea povestita de Nasul: poate apare si Paul Poiret in zona, ca tot ii placeau broderiile balcanice!

http://octaviancoifan.blogspot.com/

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>