Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Sa desenam cu Westwood

Sa desenam cu Westwood

Aug 13
  Imprimeu Schiaparelli  
 
In fiecare sezon exista cate ceva care ma surprinde intr-o colectie si care se transforma, invariabil, intr-un fel de ghicitoare careia simt nevoia sa ii caut un raspuns.  Am patit-o si cand am fost la prima prezentare Treacy, cand puteam sa jur ca una dintre palariile lui era inspirata de o caracatita, dar cand am pus intrebarea modistul a raspuns simplu "No dear, it is an UFO". Good!
In colectia de primavara vara Westwood a prezentat un imprimeu care imi sugera desenele copiilor.  Stilul, asociat cu sloganuri gen "I am expensive", m-a facut sa ma gandesc la o fata rasfatata, un fel de "dady's little rich girl" … in fine, se poate vorbi si despre o Lolita moderna etc. etc. (Aurora Liiceanu ar putea sa creioneze mult mai bine portretul).  Am cautat explicatia imprimeului peste tot, am luat si am invartit o pelerina Westwood pe toate partile … No f…ing clue.
Ieri, cautand prin colectiile de la Met Museum din NY am gasit raspunsul sub forma unei bluze realizata de Elsa Schiaparelli si care, de la distanta, pare 100% Westwood.  Nu m-a surprins, Westwood este o specialista a "citatelor" din istoria modei pe care le transforma cu o usurinta fantastica in ceva nou, (aproape) nemaivazut.  In schimb mi-a placut enorm alaturarea: doua femei care au lansat doua dintre cele mai curajoase si creative curente in moda (suprarealismul si respectiv punk-ul), doua Doamne pentru care moda a fost doar un pretext pe care si-au "brodat" ideile extrem de personale si care se intalnesc, ca pentru un desuet  5 o'clock tea, pe un podium de moda, la Paris. 
Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>