Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /home/fashion/public_html/cake/bootstrap.php on line 38
Ce au in comun Venus din Milo si Monica Bellucci? (I)

Ce au in comun Venus din Milo si Monica Bellucci? (I)

Aug 22
  Umberto Eco  

Interviul ce urmeaza a fost realizat de Lars Reichardt cu Umberto Eco pentru numarul din octombrie 2004 al revistei spaniole "El Semanal".

  - Domnule Eco, ati putea sa-mi spuneti ce chip feminin poate fi considerat simbolul frumusetii absolute?

  - Nu va pot raspunde, din pacate, la aceasta intrebare.

  - Dar cine credeti ca este mai atragatoare: Venus din Milo sau Mona Lisa?

  - Va spun sincer ca n-as invita la cina nici pe una dintre ele.  Nu cred ca am gasi destule subiecte pentru o conversatie.  Venus, dupa gustul meu, arata prea muschiuloasa, iar Mona Lisa ar putea trece drept un travestit.  Daca mi s-ar oferi posibilitatea sa merg la o intalnire cu un personaj feminin din istoria artei, as alege-o pe ducesa Uta din Naumburg.  Statuia acesteia, datand din epoca goticului timpuriu, impodobeste catedrala orasului german.

  - Si cum ati explica aceasta alegere?

  – Foarte simplu: ma atrage gratia ei stralucitoare, ovalul fetei, privirea care scruteaza departarile …

  - Dar ce-mi puteti spune despre Claudia Schiffer?

  -  Daca intrebarea Dvs. contine si o cat de vaga referinta la preferintele mele sexuale, atunci prefer sa nu va raspund. Lucrul acesta nu va priveste, la fel cum nu-i priveste nici pe cititorii cartii mele, Istoria frumusetii. Experienta estetica nu are nici o legatura cu dorintele sexuale. In orice caz, pe mine nu m-ar putea seduce compozitia sculpturala cu "Laocoon", deoarece sunt un heterosexual.  Bustul lui Socrate, pe de alta parte, ne infatiseaza un om monstrous de urat, cu toate acestea lucrarea este executata maiestrit.

 
 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>